13 juli geen freerunning les

In verband met het einde van het seizoen is er 13 juli geen freerunning les.

Wedstrijden april 2018

De maand april had twee mooie turn weekenden voor de Sperwer. Op zaterdag 7 april kwamen vier meiden uit in de 6e divisie en op zaterdag 14 april kwamen er twee meiden uit in de 5e divisie én twee jongens in de finale van regio Oost en Noord. 

 

De wedstrijden van de 6e divisie in Doetinchem begonnen met de jongsten; de instap meiden. Marle en Caitlyn turnden hun laatste plaatsingswedstrijd in niveau instap D3. De wedstrijd verliep vlekkeloos en de meiden hadden het erg naar hun zin. Caitlyn is door het hele seizoen met sprongen vooruit gegaan: de trainingen hebben haar goed gedaan en het eerste seizoen wedstrijden turnen is het begin van vele mooie volgende seizoenen. Marle turnde deze wedstrijd wederom een top wedstrijd.  Deze laatste wedstrijd werd ze 5e. Het hele seizoen draaide Marle al mee met de top van dit niveau,wat betekende dat ze door mag naar de finale op 2 juni. 

 

Esmee en Ires turnden aan het einde van de middag in de derde wedstrijd. Ook voor hen was het een top seizoen, ondanks de kleine onzekerheidjes aan het begin van het seizoen. Ires draaide door het seizoen heen om van 'ik kan het niet' naar 'ik kan het WEL!' en dat was te zien! Esmee heeft het hele seizoen met een grote glimlach op haar gezicht geturnd. Beide meiden mogen ook door naar de finale van 2 juni. 

 

Dafne en Merle mochten een week later naar Doetinchem. Deze dames turnden voor het eerst in de 5e divisie, wat ze echt prachtig doorstaan hebben! Gelukkig begonnen we op de balk: het minst leuke toestel volgens beide. Na de afsprong veranderde hun gezichten in blije koppies en konden we eindelijk door naar de andere drie toestellen. Anders dan vorig jaar, konden de meiden goed meekomen met de middenmoot; een hele prestatie als je het de leiding vraagt!

 

Ondanks sommige overeenkomsten, verlopen jongenswedstrijden altijd wat anders dan meisjeswedstrijden. Er zijn meer verschillende verenigingen, maar minder verschillende gezichten door de jaren heen. Het is een gezellige bedoeling en werkelijk iedereen helpt elkaar. Alex en Teun turnden het hele seizoen al op verschillende banen, waardoor Nicky, de leidster alleen maar heen en weer moest tussen twee verschillende banen. Ondanks dat deze wedstrijd een finale was, welteverstaan in Putten en met jongens die ook uit bijvoorbeeld Heerenveen kwamen, waren er veel bekende gezichten. Feitelijk kon Nicky aan de kant blijven zitten, want Alex en Teun hadden zo veel nieuwe contacten opgedaan, dat de trainers van de andere jongens ook Alex en Teun hielpen, als Nicky aan de andere kant van de zaal stond. En met succes: Teun eindigde in zijn groep van 7 jongens als tweede en Alex eindigde in zijn groep van twee als eerste. Een prachtige prestatie van beide heren. Op naar volgend seizoen 😉


Pre-instapwedstrijd

Drempt, op zaterdag 24 maart was de turnwedstrijd voor de jongste leden van de gymafdeling van De Sperwer. Samen met DOG Baak organiseert De Sperwer al jaren deze turnwedstrijd. Dit jaar werd de wedstrijd gehouden in Steenderen. Zo’n 200 deelnemers van alle omliggende verenigingen deden mee. Een mooie opkomst. 

 

Op de eerste baan turnde de recreanten meisjes van de woensdagmiddaggym. Hier was het in de eerste wedstrijdronde de beurt aan Tanja Smeitink die haar eerste wedstrijd turnde. Zij was de enige deelneemster van De Sperwer in haar groepje, maar had al snel aanspraak met de dames van DOG Baak die even oud waren. Voor de meeste van hen was het ook de eerste wedstrijd. Later op de middag in de derde wedstrijdronde turnde haar clubgenoten Joëlle Elting, Merle van den Boom, Benthe Windmoller, Doris Huntelaar en Lynn Uunk. In het begin was de spanning aanwezig bij deze dames, maar toen zij eenmaal wat verder in de wedstrijd waren was hier niks meer van te merken. Zij hebben een ontzettend goede wedstrijd geturnd en mooie ervaringen opgedaan. 

 

Op de tweede baan werd de divisiewedstrijd geturnd. Hier turnden de dames van de selectie. Met wat nieuwe onderdelen wisten zij ook prima resultaten te behalen. Tijdens de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Marle Hakvoort en Caitlyn van den Hudding. In de tweede wedstrijdronde hebben Ires Polman en Esmée Dimmendaal hun oefeningen uitgevoerd. Ook zij hebben net als de recreanten turndames goede resultaten behaald waar ze trots op mogen zijn. met als hoogtepunt een zilveren medaille voor Esmée. Ires viel net buiten de prijzen en belande op een 4e plek. Ook Marle kwam in de buurt van het podium maar behaalde een 5e plek. Caitlyn draait dit seizoen haar eerste divisiewedstrijden en is in vergelijking met voorgaande wedstrijd een plek geklommen waardoor zij nu op de 9e plaats eindigde.

 

Om 16.30 uur was de wedstrijd volgens planning afgelopen. Een dank werd uitgesproken richting de deelnemers, de jury, de leiding, het publiek en alle vrijwilligers die deze middag mogelijk maakten. We kijken terug op een prima verlopen turnwedstrijd, strak georganiseerd en met mooie resultaten en ervaringen.


Algemene ledenvergadering 2018

Op maandag 26 februari 2018 houdt gymnastiekvereniging De Sperwer haar jaarlijkse Algemene ledenvergadering. Deze vindt plaats in Dorpshuis De Ruimte aan Dorpsstraat 22 in Hummelo, aanvang 20.00 uur.

 

Hierbij wordt u van harte uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen. Wij willen benadrukken dat uw komst zeer op prijs wordt gesteld. We vinden het fijn om te horen wat u waardeert of minder prettig vindt! Alle informatie en meningen zijn welkom.

 

De agenda voor de algemene ledenvergadering van 26 februari is als volgt:

1. Opening en mededelingen door de voorzitter, Karen Trotter

2. Verslag vorige ledenvergadering (20 februari 2017)

3. Secretarieel jaarverslag 2017, Kirsten Hendriks

4. Jaarverslag 2017 penningmeester, Kirsten Hendriks

5. Verslag kascommissie

6. Begroting 2018 en voorstel wijziging contributies per juli 2018, Kirsten Hendriks

7. Benoeming nieuwe bestuurslid: Emiel van Haandel

8. Bestuursverkiezing:

a. aftredend en niet herkiesbaar: Patricia Hulsman (bestuurslid) en Vyasa Wolvetang (bestuurslid)

aftredend en niet herkiesbaar per 1 augustus 2018: Martin Faassen (bestuurslid)

9. Ideeën en vragen van de leden / rondvraag

10. Sluiting

 

We hopen u te mogen begroeten!

 


Apenkooien 2018

Ook dit jaar organiseren we in de voorjaarsvakantie weer een namiddag APENKOOIEN !!

Iedereen is welkom, dus neem al je vrienden, vriendinnen, nichtjes, neefjes, etc. mee en

kom vrijdag 16 februari 2018 lekker klimmen, rennen en springen in de Hessenhal in

Hoog-Keppel.

 

Deelname aan deze activiteit kost € 2,50 voor leden van de Sperwer. Niet-leden betalen

een bijdrage van € 5,- per persoon. Deze bijdrage graag gepast betalen bij binnenkomst.

 

Jullie zijn welkom in de volgende groepen:

- Jeugd t/m groep 4 basisschool van 16.30 – 17.30 uur

- Jeugd groep 5 t/m 7 basisschool van 17.30 – 18.30 uur

- Jeugd van groep 8 en ouder van 18.30 - 19.30 uur

 

Trek sportkleding en sportschoenen aan. Neem zelf iets te drinken mee voor

tussendoor. Er is uiteraard professionele begeleiding aanwezig.

 

We wensen jullie alvast veel plezier!