Wat is Freerunning?

De term freerunning is in de sportwereld relatief nieuw. De sport is voortgekomen uit de langer bestaande sport parkour. Waar het bij parkour draait om zo snel mogelijk over obstakels van punt A naar B te rennen, ligt de focus bij Freerunning meer op tricks en creatieve bewegingen. Omdat freerunning niet zonder risico’s is, wordt er veel in gymzalen getraind waarna de tricks mee naar buiten kunnen worden genomen.

 

Freerunning bij De Sperwer

Als een van de eerste gymnastiekverenigingen is De Sperwer in 2015 begonnen met het aanbieden van wekelijkse freerunning lessen. Onder leiding van de ervaren freerunner Niels Rauwerdink leren kinderen hun motoriek te ontwikkelen en te gebruiken om spectaculaire stunts en bewegingen uit te voeren. 

 

De freerunning lessen zijn voor kinderen vanaf 7 jaar. Tijdens de lessen ligt de focus op het ontdekken van je eigen mogelijkheden. Kinderen leren fysieke en mentale barrières te overwinnen. Een groot onderdeel van freerunning is het gebruiken van je eigen creativiteit.

 Waar bij een sport als turnen erg wordt gelet op het perfect uitvoeren van bewegingen, stimuleert freerunning het ontwikkelen van een eigen stijl en worden oefeningen niet geforceerd.

 

Kom meedoen!

De Sperwer biedt bij elke sport die wordt aangeboden twee gratis lessen aan. Tijdens deze lessen kunnen kinderen kijken of ze zich goed voelen bij de groep en bij de sport.

 

Kleding:

Binnen de vereniging streven we naar kleding-eenheid van de verschillende groepen, zowel tijdens de lessen als tijdens de optredens. Als je aan meerdere onderdelen meedoet, dan draag je tijdens de opmars je verenigingskleding.  

-          Voor de freerunners: verenigings t-shirts met logo van de Sperwer.

 

Dit is te bestellen bij claus sport 2000, Ijsselkade 10-12 in Doetinchem, 0314-323139.