Wat is Hiphop dans?

 

Hiphop is ontstaan in de jaren ‘70 en is onderdeel van de hiphop cultuur, waaronder stijlen als Breaking, Locking, Popping, House enzovoort. Deze dansstijl werd populair door dansgroepen in Amerika. Er werd gedanst op straat, in clubs en op middelbare scholen. Dansers leerden zichzelf nieuwe bewegingen aan, zo ontstond een dansstijl die snel en dynamisch oogde. In de danslessen wordt er niet alleen stoer gedanst maar mixen we de stijl hiphop met stijlen als dancehall en feminine.

 

De eerste les van 16:30-17:30 uur is voor kinderen vanaf 5 a 6 jaar. Tijdens deze lessen komen de basispassen van verschillende dansstijlen aan bod. In deze les ontwikkelen en ontdekken kinderen hun motoriek, coördinatie, ritmegevoel en bewegingsmogelijkheden.

 

De tweede les van 17:30-18:30 uur is voor de jeugd vanaf 9 jaar.

 

Selectie

De selectie traint iedere zondag van 17:00-19:00 uur. Tijdens deze les werken we naar wedstrijden en shows toe. Lijkt het jou leuk om in een selectie te dansen en mee te doen aan wedstrijden, optredens of mee te dansen in gave videoclips? Laat het ons weten en stuur een mailtje met jouw foto, leeftijd en motivatie naar de-sperwer@outlook.com.

 

Iedere dansgroep geeft aan het einde van het dansseizoen een optreden!

 

Kom meedoen!

De Sperwer biedt bij elke sport die wordt aangeboden twee gratis lessen aan. Tijdens deze lessen kunnen kinderen kijken of ze zich goed voelen bij de groep en bij de sport.

 

Kleding:

Binnen de vereniging streven we naar kleding-eenheid van de verschillende groepen, zowel tijdens de lessen als tijdens de optredens. Als je aan meerdere onderdelen meedoet, dan draag je tijdens de opmars je verenigingskleding. 

 

-          Voor de dansers: trainingspak met logo van de Sperwer.